Eceabat/Çanakkale (Temmuz'13)

ULAŞIM: İstanbul’dan aracınız ile 3,5-4saatte gidilebilirsiniz.

KONAKLAMA: Kalabilecek uygun fiyatlı oteller bulabilirsiniz. Merkezinde öğretmenevi de mevcut ancak HOTEL CASA VILLA'yı öneririz. Çocukların alınmadığı 9 odalık (özellikle beyaz oda) şirin ve sakin bir otel. Bahçesinde havuzu yok ama salıncağı, gül ağaçları ile huzuru bulabileceğiniz bir yer. Konaklamanızı burada yapmanız durumunda KABATEPE ORMAN KAMPI'na aracınız ile yaklaşık 5 dk da ulaşabilirsiniz. Dilerseniz yeşilliğin içinde mükemmel denize sahip bu alanda çadır kiralayıp siz de kamp yaşamına dahil olabilirsiniz. Agaclarin altında piknik yapıp denize girebilirsiniz. ‘Tüm günümü deniz kenarında kumsalda geçiririm' diyenlerdenseniz şemsiye ve sandalyenizi yanınızda götürmenizi öneririz. Aksi durumda bu kamp alanının yakınında bulunan MIMOZA plajını önerebiliriz. Burada şemsiye ve şezlong kiralayabilirsiniz. Bu arada Kabatepe Orman Kampı’nın da Mimoza Plajı’nın da ücretli olduğunu belirtelim.

- Hotel Casa Villa / Beyaz Oda -






GÜN BATIMI: Kabatepe Orman Kampı plajında mutlaka gün batımını izlemelisiniz.



SUVLA ŞARAP FABRİKASI: Özellikle SUR kırmızı şarap ve BLUSH şarapların tadına bakabileceğiniz gibi zeytinyağı, zeytin, reçel gibi ürünleri de burada bulmak mümkün.

- Suvla Şarap Fabrikası -


TARİH: Bölgenin tarihi ile ilgili ne söylesek az gelir. Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 'Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum' , 'Çanakkale geçilmez' sözlerine şahit bu topraklarda kısa bir tura çıktığınızda bile her köşesinde kahramanların olduğunu fark ediyorsunuz. Eğer yaz aylarında gidip hem Çanakkale'nin nasıl geçilemediğini anlamak hem de sakin ve temiz bir denizde yüzmek isterseniz en az 3-4 güne ihtiyacınız var. Zamanınız kısıtlı ise mutlaka Kabatepe yakınlarındaki ÇANAKKALE DESTANI TANITIM MERKEZİNİ ve CONK BAYIRI'nı görmelisiniz.

YEMEK: YARIMADA GOZLEME’deki harika gözlemelerin tadına bakmalısınız. Sahildeki MAYDOS restaurantta deniz kenarında yemek yiyebilirsiniz. Ya da KABATEPE BALIKÇI’sını tercih edebilirsiniz. KESER BALIK EVİ’nde midye deneyebilirsiniz (Kilitbahir'de).

YOL ÜSTÜ: Çanakkale’ye gitmişken domates almadan gelinmez tabi. Eceabat merkeze yakin yol üstünde görebileceğiniz KORELI DEDININ YERİ’nden meyve sebze alışverişinizi yapabilirsiniz (özellikle domates-kavun).

Sarımsaklı/Balıkesir (13-16.08.2013)



- Şeytan Sofrası -


1) Zafer Pansiyon Apart: Biraz yenilenmeye ihtiyacı varmış gibi gözükse de kalınabilecek temiz ve uygun bir yer. Tesis oda kahvaltı, yarım pansiyon seçenekleri sunduğu gibi 'her işimi kendim hallederim’ diyenler için de apart odalara sahip. Özellikle ailelerin konakladığı bu pansiyon küçük bir mahalle görünümünde. Ve en önemlisi 40-50 metre uzaklıktaki plajında sizin için şezlong ve şemsiye sağlıyor.

2) Sarımsaklı plajı: 7 km uzunluğundaki plaja kendi sandalyeniz ve şemsiyenizle gidebileceğiniz gibi plaj üzerindeki çeşitli tesislerden şezlong ve şemsiye kiralayıp, biraz soğuk da olsa ege denizinin tadını çıkarabilirsiniz. Yüzmeye mola vermek ve öğle saatlerinin kavurucu sıcağından biraz olsun kaçabilmek için sahil üzerinde bulunan cafe & barlardan yararlanabilirsiniz.

3) Emirgan Cafe: Ayvalık tostu yiyebileceğiniz en güzel mekân.



- Ayvalık tostu / Emirgan Cafe -
4) Dondurmacı Yaşar Usta: Sarımsaklı ya özgü bir şeyi olmasa da İstanbul’da da şubeleri bulunan Yaşar Usta’nın dondurmaları tatmaya değer.

5) Sarımsaklı merkez: Merkezde bulunan ‘’Muhteşem Yüzyıl Çarşısı’’ ve etrafında bulunan küçük dükkânlar hediyelik eşya almak isteyenler için ideal. Alışverişiniz sırasında yine ayvalık civarında bilinen kızarmış dondurmanın tadına bakabilirsiniz.

6) Yat turu: Merkezden kalkan yat turları  Badavut - Kleopatra plajı - Pınar Adası’ndan geçerek Cunda Adası’nda 1 saatlik bir mola veriyor. Sonrasında yeşillik ve suyun bulunmadığı ancak iyotla yetişen Ayvalık’a özgü kavunların bulunduğu Çıplak Ada’da son bir yüzme molası vererek Sarımsaklı’ya dönüyor. Yine sadece Ayvalık’ta yetişen papalina balığını da tekne turlarında tadabilirsiniz.

7) Cunda Adası: Yat turunda sadece 1 saat ayrılan Cunda Adası, bu kadar kısa zamanda gezilemiyor. Taş Kahve’de içilen sakızlı kahvenin, yenilen kavuniçi sakızlı ve karadutlu dondurmanın tadı damağınızda kalıyor, merkezden bir taksiye atlayıp Cunda’ya bir gün ayırmadığınıza pişman oluyorsunuz. Ülkemizde yapılan ilk boğaz köprüsünü de görememiş ve o şirin ada sahilinde bir rakı balık yapamamış olmanın burukluğu ile donuyorsunuz. Özel aracı olmayan ve taksi kullanmak istemeyenler için Cunda’ya gitmenin diğer bir yolu da Sarımsaklı-Ayvalık, Ayvalık-Cunda dolmuşlarını kullanmak. Böylece adadaki arnavut kaldırımlı sokakları güzelce gezebilir, rum evleri seyrinin tadını daha rahat çıkarabilirsiniz.



- Cunda Adası -

8) Şeytan Sofrası: Sarımsaklı merkezden taksiyle en fazla 10 dakikada rahatça ulaşabileceğiniz Şeytan Sofrası’nda güneşin batışını görmeden turunuzu tamamlamış sayılmazsınız.